اجزای یک استراتژی خوب برای دستیابی به موفقیت

30 مرداد 1400

اجزای یک استراتژی خوب برای دستیابی به موفقیت

یک استراتژی خوب، از پنج بخش تشکیل می‌شود:

  1. قلمرو

مقصود از قلمروی یک سازمان، گستره دامنه استراتژیک آن است. تعداد و نوع صنایع، خانواده‌های محصول و بخش‌های بازار یک سازمان که عرصه رقابت سازمان‌ها هستند یا سازمان‌ها قصد دارند در این عرصه‌ها رقابت کنند. تصمیم‌هایی که درباره قلمروی استراتژیک سازمان گرفته می‌شود می‌بایست دیدگاه مدیریت آن سازمان را در خصوص هدف یا ماموریت یک شرکت نشان بدهد. این وجه اشتراک میان فعالیت‌ها و بازار – محصول‌های مختلف، ماهیت اصلی فعالیت فعلی یک شرکت و فعالیت‌های مطلوب آن شرکت را نشان می‌دهد.

مثلا در بیمه می‌توان تمرکز روی فروش بیمه عمر را یک انتخاب قلمرو به حساب آورد. منتهی کمتر دیده شده که برای فروش این بیمه نامه به یک بازار خاص برنامه‌ای طراحی شده باشد.

 

  1. اهداف کلی و اهداف عملیاتی

استراتژی‌ها همچنین می‌باید دقیقاً سطوح مطلوب دستاوردها را بر اساس یک یا چند بُعد عملکرد مشخص کنند؛ ابعادی چون رشد اندازه، سهم سود یا بازدهی سرمایه. این تبیین سطوحِ مطلوبِ دستاوردها می‌بایست با توجه به دوره‌های زمانی خاص یا برای هر یک از آن فعالیت‌ها یا بازار – محصول‌ها و برای سازمان به عنوان یک کل، صورت پذیرد.

مثلا در بیمه میزان فروش بیمه عمر در یک ماه و یا یک سال می‌تواند یک هدف کلی باشد. همچنین میزان گسترش شبکه فروش بیمه نیز میتواند در این بخش قرار بگیرد.

 

  1. تخصیص منابع

هر سازمانی دارای منابع انسانی و مالی محدودی است. در فرایند طراحی استراتژی، همچنین در خصوص تحصیل و تخصیص منابع میان بخش‌ها، بازار، محصول‌ها، بخش‌های مالی و فعالیت‌هایی که در هر بخش یا در رابطه با هر بازار – محصول صورت می‌گیرد، تصمیم‌گیری می‌شود.

اینکه چه حجمی از زمان و تلاش و نیروی خود را برای فروش بیمه عمر اختصاص دهیم و چه حجمی را برای فروش سایر محصولات بیمه‌ای.

 

  1. شناسایی مزیت رقابتی پایدار

یک بخش مهم از هر استراتژی، تعیین نحوه رقابت یک سازمان در هر فعالیت و هر بازار-محصول در چارچوب و قلمروی آن سازمان است. یک سازمان برای دستیابی به یک مزیت ویژه نسبت به رقبای فعلی و بالقوه‌اش، چه باید بکند؟ برای پاسخ دادن به چنین پرسش‌هایی، مدیران می‌بایست فرصت‌های بازار موجود در هر فعالیت و هر بازار-محصول و شایستگی‌های بارز یا نقاط قوت شرکت را در مقایسه با رقبایش، بررسی کنند.

بطور مثال اگر شرکت بیمه شما پوشش خاصی را به مشتری ارائه می‌دهد که سایر شرکتهای بیمه‌ای آنرا اراده نمیدهند و این پوشش می‌تواند برای مشتری هدف شما، بسیار جذاب باشد. باید توجه زیادی از زمان و تبلیغات خود را بر روی این پوشش قرار بدهید.

 

  1. هم افزایی

هم افزایی وقتی وجود دارد که فعالیت‌ها، بازار-محصول‌ها، نحوه تخصیص منابع و شایستگی‌های شرکت، موجب تکمیل و تقویت یکدیگر می‌شوند. هم افزایی باعث بزرگ‌تر شدن و بیش‌تر شدن مجموع عملکرد فعالیت‌های مرتبط از آنچه که می‌باید باشد می‌شود؛ در نهایت نتیجه کلی، بزرگ‌تر از جمع جبری تک تک اجزا میگردد.

یعنی پس از انتخاب بازار هدف و محصول مناسب آن، باید اهدافی را تعیین که می‌خواهید به آنها دست پیدا کنید. بعد آموزشهای لازم درخصوص فروش بیمه و منابع دیگری مانند منابع انسانی و زمانی و مالی را برای آن مشخص نموده و با توجه و تمرکز بر روی مزیت رقابتی خود وارد آن بازار بشوید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: