تقسیم بازار

21 تیر 1400

تقسیم بازار (شناسایی گروه‌های مشتریان برای برنامه‌ریزی ارتباطات بازاریابی):

در صده بیستم، شرکتهایی که محصولات مصرفی تولید و عرضه می‌کردند از روشی به نام بازاریابی انبوه (Mass Marketing) استفاده می‌نمودند ( تولید انبوه، توزیع انبوه و تبلیغ و تبلیغات ترویج انبوه، درباره یک نوع محصول به روش یکسان برای همه مصرف کنندگان).

در بازاریابی انبوه می‌توان بزرگترین بازار بالقوه را به وجود آورد که در نتیجه محصولهایی با کمترین بهای تمام شده عرضه کرد و با قیمتهای بسیار پایین به سود بالایی دست یافت. ولی عوامل زیادی باعث شده‌اند که بازاریابی انبوه با مشکلهایی روبرو شود.

امروزه بازاریاب‌ها نمی‌توانند به راحتی یک محصول منحصر به فرد تولید کنند یا برنامه‌ای را به اجرا در آورند که مورد پذیرش همه گروه‌های مختلف و گوناگون باشد، زیرا هر یک از گروه‌های سنی، نژادی و درآمدی، خواسته‌ها، تمایلات و نیازهای ویژه خود را دارند. بنابراین به منظور اثربخش کردن تلاشهای بازاریابی، تقسیم‌بندی (بخش‌بندی) بازارها و ارائه کالاها، متناسب با نیاز هر بخش از بازار، اهمیت می‌یابد.

متخصصان تبلیغات بازاریابی از تقسیم‌بندی بازار برای شناسایی گروه‌های ویژه خریداران بر مبنای نیازهای آنان، نگرشهایشان و خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند.

تقسیم‌بندی بازارها فواید زیادی برای برنامه‌ریزی تبلیغات بازاریابی دارد که به شرح زیر است:

  • کمک به بازاریابان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف شرکت و فرصتها و تهدیدهای بازار در بخشهای مختلف بازار هدف انتخاب شده
  • معرفی نمودن مزیتهای شرکت به مرتبط‌ترین گروه مشتریان از راه تبلیغات
  • مشخص کردن هدفهای تبلیغات بازاریابی برای هر بخش از بازار هدف
  • تمرکز درست، دقیق و منطقی بودجه‌های تبلیغات به بازار هدف
  • اتصال استراتژی‌ها و تاکتیکهای شرکت به گروه‌های منتخب مشتریان

با توجه به اینکه خریداران از نظر نشان دادن واکنش به هنگام خرید و نیز از نظر محصولات مورد نیاز، با یکدیگر متفاوت هستند، باید هر یک از بازارها را در سطوح مختلف تقسیم‌بندی کرد.

 

تقسیم‌بندی بازارهای مصرفی

در یک برنامه اثربخش ارتباطات منسجم بازاریابی، یافتن بخشهایی از بازار هدف که دارای نگرشها، نیازها و منابع یکسان باشند به موفقیت این برنامه کمک فراوانی خواهد کرد.

بازارهای مصرفی بر اساس عوامل گوناگونی تقسیم بندی می‌شوند. عواملی مانند:

جنس، گروه‌های نژادی، عوامل روانشناختی (سایکو گرافیک)، سن، درآمد، نواحی جغرافیایی، عوامل جغرافیایی/جمعیت شناختی، مزیت منفعت محصول، استفاده از محصول

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: