هنرِ دیدن و دیده شدن

8 آبان 1399

هنر دیدن و دیده‌شدن

ما باید بدانیم که بزرگ‌ترین دشمن و دوستمان، خودمان هستیم. باید بتوان با دیگران و محیط، ارتباط مؤثری برقرار کرد. هر کلمه‌ای را می‌توان یک “مدیریت” قبل از آن قرارداد؛ مدیریت زمان، مدیریت خنده، مدیریت ماشین، مدیریت کار و غیر. اما اصلی‌ترین موارد برای مدیریت، “مدیریت فرصت و “مدیریت تهدید می‌باشد.

همچنین “مدیریت ارتباط اثربخش” از موارد مهم مدیریتی می‌باشد. تاکنون چند بار با دیگران ارتباط داشته و توانسته‌اید بر ارزش‌های خود و دیگری بیفزایید. باید بتوان در زمان برقراری ارتباط، بر ارزش‌های خود و دیگری افزود و راه‌هایی را انتخاب کرد که بتوانیم از طریق آن، خود و دیگری را به هدفمان برسانیم.

 

ارتباطات

چرا ارتباط برقرار می‌کنیم؟

آیا علت برقراری ارتباط با دیگران برای خودمان مشخص می‌باشد. زمانی که از ارزش‌ها و اهداف خود باخبر باشیم علت برقراری ارتباط با دیگران را می‌دانیم.

 

آیا مخاطبان ما می‌دانند که چرا ما با آنها ارتباط برقرار می‌کنیم؟

آیا علت برقراری ارتباط با دیگران برای آنها روشن است و توانسته‌ایم اهداف و انتظاراتمان را از برقراری ارتباط به‌درستی بیان کنیم یا هنوز ارتباط ما در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

چه چیز یا چیزهایی را در ارتباطات خود، انتقال می‌دهیم؟

آیا چیزهایی که در یک ارتباط انتقال می‌دهید، ارزشمند است و می‌تواند بر زندگی و کار طرف مقابل تأثیرگذار باشد. آیا تأثیرات مثبتی می‌گذارد یا منفی یا خنثی است.

 

چگونه ارتباط برقرار می‌کنیم؟

چگونگی برقراری ارتباط با دیگران تأثیر بسیار بالایی بر ادامه رابطه دارد. اگر این ارتباط از طریق تخصص و کانال صحیح باشد می‌تواند مؤثر و کارآمد بوده و در بلندمدت سودآوری طرفین را به دنبال داشته باشد.

 

چه زمانی ارتباط برقرار می‌کنیم؟

زمان برقراری ارتباط ما نیز می‌تواند مؤثر باشد. مثلاً نباید زمانی که طرف مقابلمان در حالت خشم قرار دارد بخواهیم با او ارتباط برقرار کنیم، در این زمان بهتر است زمان را به تعویق بیندازیم و پس از آرام شدن او به سراغش برویم و همچنین در زمان شادی او به نحوی غم انگیزی با او ارتباط برقرار نکنیم و بالعکس.

 

با چه کسانی ارتباط برقرار می‌کنیم؟

باید همیشه سعی‌مان بر این باشد تا با کسانی ارتباط برقرار کنیم که علاوه بر اینکه چیزی به آنها اضافه می‌کنیم، از ایشان نیز به ما ارزشی افزوده گردد. یعنی کسانی را به دامنه ارتباطات خود بیفزاییم که بتوانند تأثیرات مثبتی را چه در زندگی و چه در محیط کاری‌مان بگذارند و بالعکس ما نیز برای آنها تأثیرگذار باشیم.

 

نحوه ارزیابی افراد

  1. کلام و گفتار (برند شخصیت ما با این نکته شکل می‌گیرد)
  2. لحن گفتار و آهنگ کلام
  3. حرکات شما و حالات صورت و بدن شما
  4. فن بیان و چگونگی صحبت‌کردن و نحوه جمله‌بندی شما
  5. تماس چشمی شما
  6. توجه به ابعاد فرهنگی

 

طرز تفکر مردم از شما و شرکت شما بر اساس

  1. ظاهر و طرز لباس پوشیدن شما
  2. کلماتی که بر زبان می‌آورید و می‌نویسید
  3. حرف‌های شما در مصاحبه‌ها و مذاکرات شغلی
  4. همه نکاتی که به‌صورت روزانه از آنها استفاده می‌کنیم، روی چگونگی نگرش افراد نسبت به ما تأثیر می‌گذارد.

 

باید در زندگی خودمان، برند شخصی برای خودمان تعریف کنیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: